zaterdag 1 september 2007

Multiculinair: Hans Teeuwen Maakt Halal GehaktDe Meiden van Halal lijken onafhankelijk, goed gebekt, intelligent. Juist daarom valt op hoe beperkt ze worden door de dogmatiek van hun denkbeelden. Of: hoe fataal religie is voor de humor. En omgekeerd. Een fragment uit "Bimbos en Boerkas" van de NPS. Uitzending gemist? Klik hier om het helemaal te zien.

In dit programma liep overigens de zogenaamde islam-leraar weg, omdat hij een vrouw met een minirok zag. En werd gevolgd door zijn volledig gesluierde echtgenote. Op gepaste afstand natuurlijk. Later kwam hij terug, maar de vrouw met de minirok moest buiten zijn zicht gaan zitten, meldt de website van het Algemeen Dagblad. De leraar was overigens de zoon van de imam die Verdonk geen hand wilde geven. En met z'n tweeen hadden ze Pauw en Witteman al eens zover gebracht dat ze geen alcohol schonken in de uitzending. (Wat jammer was voor Jan Marijnissen).

Leon de Winter verweet zowel de Meiden als de Leraar hypocrisie omdat ze om het onderwerp van de afvalligheid heendraaiden. Daar staat de doodstraf op. (In het Engels heet afvalligheid 'hypostasy'). Helaas kan die straf alleen worden opgelegd in een maatschappij waar de sharia heerst. Zover is het in Nederland nog niet.

Wat kan het effect van een dergelijke uitzending zijn? Wederzijds begrip, of weer een aantal zetels voor Wilders? Ik kreeg van het interview met Teeuwen al zo'n hoge bloeddruk, dat ik niet gemotiveerd was om het hele programma te bekijken. Het soort opwinding waardoor je zelf ook weer een kakelende biokip wordt in de meningen-industrie die de media hebben opgezet. 'Uitzending gemist?' Houden zo. (Maar toch, het fragment is onbetaalbaar).

12 opmerkingen:

marina zei

dank! Ik had het nog niet gezien. Nu kan ik meekakelen.

Marloes zei

Ja,uitzendig alleen het laatste stuk gezien en daar kreeg ik al vreselijk jeuk van. Dit fragment daarentegen (mooi woord hè?) vind ik onbetaalbaar.

Pieter de Rijk zei

Ik daarentegen (ja, mooi) had helemaal niets gezien. Maar ik las in een stukje van Leon de Winter over de bijdrage van Teeuwen en tikte toen 'teeuwen, bimbos en boerkas' op You Tube in, et voila.

Marloes zei

Ondertussen staat deze log dus bij mijn shared items..:)

Pieter de Rijk zei

Hee, da's geinig! Ik vind het wel een mooi programmatje.

Flopke zei

Ik vind het waanzinnig geestig, erg scherp, vraag me inderdaad ook af wat het effect is. Maar wat vooral blijft hangen is de blik van de iman. Want Teeuwen zegt niet zomaar iets, we weten na Van Gogh hoe gevaarlijk het kan zijn. Het is ook een beetje alsof hij tegenover iemand staat die een pistool op hem gericht houdt en roept SCHIET DAN, NOU... VOORUIT SUKKEL, SCHIET DAN!

Pieter de Rijk zei

Inderdaad Flop, de blik van de imam bleef me ook nog lang bij.

Marloes zei

Kijk, en dat zien jullie dus niet goed. Die Imam is geen echte imam. Die zit er alleen maar ter verheerlijking van zichzelf, probeert enkel en alleen hoe ver hij kan gaan. Zijn principes zijn net zoveel waard als monopolie geld.

Pieter de Rijk zei

Eh, da's waar. Ik ging even met Geertje mee. Maar in de post zelf noemde ik hem: 'de zogenaamde islam-leraar'. Dat lijkt me de beste benaming.

Flopke zei

Nou ja, ik wist niet wat hij was, maar het ging me om hem en de achterban die hij ongetwijfeld heeft. (En met wíe ging je mee, DaPiet? Nóóit van gehoord.)
Flop

Pieter de Rijk zei

Autsj! Excusez. Ik ken helemaal niemand die Geertje heet. (Haan kraait). Hoe kom ik erbij? Een blackout.

siske zei

Ja, Marloes, je hebt helemaal gelijk over die nep-imam. Ik zag zijn gezicht op een foto op de laptop van DaPiet, toen hij zogenaamd verontwaardigd over de minirok het pand verliet. Met een triomfantelijke grijns stapte hij weg, niks gekwetstheid of principes. Verder bevalt het mij overigens goed om mij nauwelijks bloot te stellen aan dit soort dingen. Toen ik naar het filmpje had gekeken (goed hoor, die Teeuwen) had ik zeker een uur nodig om de woede waar je niets mee kunt weer weg te laten vloeien. Daar heb ik dus geen zin in. Overigens ben ik van mening dat ik ook geen enkele Geertje ken.