maandag 24 september 2007

Reichsmann Spreekt Tot Hollandse Ondernemers

Rotterdam, WTC, ABN-AMRO, 15.52 uur. Deze week vindt in het World Trade Center te Rotterdam het zogenaamde Zakenfestival plaats. Georganiseerd door de gemeente Rotterdam. Het leek de organisatoren een goed idee Reichmann, lid van de 'Erweiterte Rat' van de ECB, uit te nodigen om iets te vertellen over zakendoen met Duitsland.

Hier zien we hoe Reichsmann ontspannen de laatste hand legt aan zijn speech die werd gehouden voor een kleine workshopzaal.

Eenmaal begonnen was het hem al snel duidelijk dat niet iedereen hem onserieus nam. Dat staat lachen doorgaans in de weg. En dat was jammer. Ook voor Reichsmann, want het werd zo hard werken. (Iets waar hij, zoals bekend, een broertje dood aan heeft).

Alleen de jonge studenten op de achterste rij hadden het echt begrepen. Zij noemden de speech 'briljant'. Daar moet Reichsmannn het dan maar mee doen.

7 opmerkingen:

siske zei

Ach, Reichsnmannchen: zakengeld en humor, het blijft een tricky combinatie. Maar jij bent geestig, ook al snappen die lui met dollarogen dat niet helemaal.

Pieter de Rijk zei

Klopt Sis: of ze zijn te druk, of te dom of te machtig om te lachen. Reichsmaenchen maakt het niets uit: als ze maar betalen. Kan hij zo snel mogelijk weer weg met Sischen.

Flopke zei

ABN-Amro-medewerkers staan inderdaad niet bekend om hun gul gevoel voor humor.

Pieter de Rijk zei

Nou waren het wel geen ABN-medewerkers, maar startende ondernemers, ondernemers en studenten, sommigen allochtoon (zij dachten dat het echt was, glimlachten vaag). Het waren er ook maar 20 he, dat scheelt, qua sfeer. Weinig sfeervol zaaltje. Het was heel gek. Moeilijke momenten voor een komiek. Er wordt niet gelachen. Dan moet je dus niet om je moeder beginnen te roepen! Ervaring helpt dan wel. Ik voer altijd het tempo op, ga niet staan te 'hengelen'. Ja, het is werk. Je wilt natuurlijk dat het leuk is. Maar dat is niet altijd zo.

ivo zei

Vertel je het eens als je in de buurt speelt? Het wordt tijd om het eens Live te checken.

Pieter de Rijk zei

Jazeker Ivo zal ik jullie uitnodigen voor een live act. Dat had bijvoorbeeld al gekund in Rotterdam, met zoveel mensen dat het lekker anoniem is (ik moet jullie natuurlijk niet zien). Maar er komen vast nog gelegenheden.

Rankin' Roger zei

Dan kan ik er ook een keer bij zijn.....Da's vet lachen.