maandag 10 september 2007

Schrijversdiner Opent Het Literaire Seizoen!

Het zijn schichtige figuren, die schrijvers. Komt er een camera in zicht, dan trekt er een zijn hoofd buiten kader, een ander grijpt direct een cactus om zich achter te verschuilen, weer een ander trekt zelf een camera om met gelijke munt terug te betalen. En inderdaad: wie fotografeert daar de hele tijd maar? Is dat niet vooral om zelf buiten beeld te blijven? Allemaal hebben ze iets te verbergen. Zouden ze daarom de publiciteit zoeken met hun schrijfsels? Om zich beter te kunnen verbergen? Voorwaar, een uiterst moderne strategie.

Toch wisten ingewijden in de afwerende handen ter linkerzijde Ivo B. te herkennen. Wilde veel schrijven deze zomer, maar BBQ-en met oude vrienden in de tuin van zijn ouders was ook heel leuk. Verder staat hij nu bekend als de 'blogloze', behorend tot de laagste kaste van het nieuwe sociale stelsel. Achter de cactuspuntjes: Geertje K. Wie? TAFKAG! Dan Sara S. Niet de minst merkwaardige van de schrijversfiguren. Net haar bachelor Engelse gehaald met een hele interessante these over Tom Eliots gedicht 'The Love Song of J. Alfred Prufrock.' En nu studeert ze geschiedenis. Waarom niet? zegt DaPiet (historicus). Dan Pauline S. Uit Warmond? Uit Warmond. Bezig met een nieuw project. Ze wilde er niets over zeggen. Waarom ook, als alles toch al op haar blog staat? En Marina van D.? Ah, Marina van D. Heeft nu een roze smartphone. Beware!

En wie is toch de man die de foto's neemt en zondags het vlees snijdt? Ja, het is DaPiet. Zeker niet de minst merkwaardige van de exotische figuren, die er aansluitend bij 'Van Buuren' nog zeker drie flessen droogwit doorheenjoegen. En daarmee eigenlijk nog maar matig op dreef waren. Het seizoen moet dan ook nog beginnen. Slechts 1 ding verbaasde de aanwezigen: niemand had ook maar iets de Schrijversvakschool vernomen. De Schrijverswie?

8 opmerkingen:

I.B. zei

Zo zo. Ja ja. Dat doet maar.

Pieter de Rijk zei

Jaja, jij hebt makkelijk praten, I.B., jij bent de enige met een begeleider, met een harde afspraak op zak. Ik kreeg gisteren overigens een idee: ik ga pas volgend jaar met een begeleider verder, ik las een sabbatical in om alles even te laten bezinken. Bovendien wordt er veel gereisd dit jaar. Niet dat ik niet zal schrijven. Niet dat ik jullie niet zal zien. En zal vragen om reacties. Wat vindt je ervan?

Flopke zei

Mij vraag je natuurlijk niets, want ik was er niet bij.

I.B. zei

L.Woolf zei over G.H. Hardy, dat tot voor kort (of toch nog?)een van mijn personages moest worden, dat hij altijd keek als "a slightly startled fawn."
En dat was slechts een van zijn grappige typeringen.
En, tsja, sabbatical, waarom niet. Als ik veel kon reizen zou ik veel reizen. Schrijven kan (in theorie)overal en altijd. Wel jammer dat we G.B. niet samen kunnen analyseren. Well, do what you etc.

Pieter de Rijk zei

G.H. Hardy, de mathematicus? (Snel even opgezocht). Waar zegt Woolf dat?

Pieter de Rijk zei

Nee, gek, Flop, maar jij was de laatste waar ik aan dacht bij de opening van het nieuwe literaire seizoen. Terwijl je toch zo leuk schrijft. Maar toch: je zou het werk van Kindermans eens moeten bestuderen. Ja, daar kun je nog wel iets van leren. Ik ken zo'n verhaal van haar, waarin ze met wel zes figuren jongleert alsof het niks is.

siske zei

Zeg, I.B., ik vind het wel een beetje gemakkelijk, dat reageren op de blogs van anderen, maar er zelf geen hebben. Wel de lusten, niet de lasten: zo zit het leven niet in elkaar, al denk je dat misschien, als je nog zo jong bent als jij. Op mijn leeftijd weet een mens wel beter. En we hadden je toch leuke themata aangereikt? En DaPiet heeft toch een helpdesk voor aanstormende bloggers?

ivo zei

Wie ben jij, Siske?