zondag 8 juli 2007

Verkrachtingsrappers En SUV-kabbalisten: Unite!


Wat karakteriseerde ‘Live Earth’ meer dan Shakira die zich met een helikopter van het stadion liet ophalen en daarna per vliegtuig weer vertrok? Niet overigens nadat ze het Duitse evenement in Hamburg had geopend met een van haar hits, toepasselijk genaamd ‘Why Bother.

Hamburg deed haar naam eer aan door grote hoeveelheden vlees ter roostering aan te bieden. Ik ben geen deskundige in die zaken, maar dierenrechtenactivisten zullen je weten te vertellen, dat door de veeteelt een overmaat aan kooldioxde ontstaat. En dat vlees verkopen op een concert dat het klimaat moet dienen net zoiets was, alsof je bij een campagne tegen kanker cigaretten uit zou delen. De andere sterren in Hamburg lieten zich aanshuttelen in mammoetslurpers van limousines. Die reden dan zogenaamd op ‘sundiesel’, maar ze zijn nergens te koop.

Ik had niet anders verwacht en bij voorbaat bedankt voor dit event van verkrachtingsrappers en SUV-kabbalisten die de handen ineen hadden geslagen ter redding van het bolletje. Als je bedenkt dat de VS voor haar haarfoehns al meer energie gebruikt dan alle Chinezen bij elkaar, dan is John BonJovi wel de laatste die je zien wilt. En wie zou er nou juist met Bobo van Ervens D. willen discussiëren over de opwarming van de aarde? Ik niet. En –ramp voor de organisatoren- Balkenende had opgeroepen erbij te zijn!

Dus: waar ben jij op 7-7-7? Ver weg van een televisie. Zo’n concert is voor het wereldbewustzijn wat een wedstrijd van Oranje is voor het nationaal eenheidsgevoel: de minimaalste geste (het aanknippen van de tv), eigenlijk juist om te vergeten dat het verband er feitelijk helemaal niet is. Geen ander verband dan dat mensen tegelijk de plee doortrekken als van decor of speelhelft gewisseld wordt. Ook heel schadelijk voor het milieu trouwens.

Toch zouden wereldwijd twee miljard mensen hebben gekeken. Jammer. Want we waren er bijna! Nu eindelijk stapelen de bewijzen van de opwarming zich op, en wij gaan ons inzetten die bewijzen minder aanschouwelijk te maken! Dat getuigt wel van een heel gebrekkige mensvisie.

Ik heb het al vaak gezegd en zeg het nogmaals: de mens is een catastrofefdier! Hij is van de firma 'Schade & Schande.' Wat is de reden dat er in Europa zo lang geen oorlog is gevoerd? De oorlog. Dat er geen atoombom is gegooid? De atoombom. Wat is de redding voor het klimaat? Dat we het grotelijks verkloten. Vandaar mijn oproep: werkt allen mee aan de Apocalyps van bescheiden omvang. Dus doe als de popsterren: vliegt, verbrandt, stookt, föhnt, etceteraat. Als het concert was geweest om daartoe op te roepen, dan had ik gekeken.

2 opmerkingen:

marina zei

Pieter, please: voeg witregels in! Dat leest zoveel lekkerder...
Wat er staat is goed, maar het zijn zo veel woorden achter elkaar...

Pieter de Rijk zei

Ja Marina, ik heb dat natuurlijk al vaak geprobeerd, maar dit Blogger-programma verdomt het gewoon, een witregel.