zaterdag 14 juli 2007

Nieuw: De Martin Van Amerongenprijs

De Groene Amsterdammer bestaat 130 jaar en is daarmee het oudste weekblad in zijn soort in Nederland. Het heeft al die jaren zijn financiële onafhankelijkheid bewaard, en ook het non-conformistische karakter heeft stand gehouden.Ter gelegenheid van zijn 130-jarig bestaan heeft De Groene Amsterdammer een nieuwe essay-prijs in het leven geroepen, vernoemd naar zijn legendarische hoofdredacteur Martin van Amerongen.

Onderwerp: Elke Mening Telt – Telt Elke Mening?Is elke mening evenveel waard, of is er een hiërarchie in meningen? Zijn weblogs even relevant als politieke partijen? En wie bepaalt dat?

Verder organiseert De Groene Amsterdammer ter ere van het 130-jarig bestaan in samenwerking met de Stadsschouwburg op 27 oktober 2007 een feestelijk, avondvullend programma in Amsterdam.

Het thema: Telt elke mening? Is iedere mening evenveel waard, of bestaat er een hiërarchie in meningen? En zo ja, wie bepaalt dat? Kan een onconventioneel platform als De Groene een serieuze bijdrage leveren aan de publieke meningsvorming of moeten we het doen met standplaats.nl?

Gasten zijn onder anderen: Michel Houellebecq, John Gray, Benjamin Barber, Geert Mak, Pascal Bruckner, Barbara Visser, Erik Kessels, Leon Verdonschot, Dmitri Moeratov, Kees ‘t Hart. Onder voorbehoud: Zadie Smith, J.M. Coetzee, Tommy Wieringa, Tom Lanoye en Milan Kundera.

Snel kaarten bestellen dus!

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik zie dat Sacha de Boer in de jury zit. Het moet vast punten opleveren als je je essay op autocue inlevert.

– Sontag