zondag 22 juli 2007

Veel Onbekende Gezichten In Het Polmanshuis


Zaterdag, Polmanshuis, Utrecht, 22.00 uur. Mede door de wijze van aankondiging (twitteren, bloggen) en het absurd late tijdstip ervan (11.45 de vorige avond) niet veel, maar wel uitgelezen gasten op DaPiets geïmproviseerde verjaardagsborrel.

Links in de hoek, niet zichtbaar, want nooit zichtbaar: Flopke, in geanimeerd gesprek verwikkeld met P.Slot uit Warmond (geen blog); daarnaast Durks en Krekel. Rechts van hem Ab (geen blog) en Jos (geen blog). Verder aanwezig: Nico (anti-blog) en Regina (blogloos). Later kwam Ivo (geen blog) ook nog. Ivo en Flopke ken ik van de Schrijversvakschool.

Societynews: Pauline weet waar haar volgende boek over gaat. Namelijk over de eerste vrouw van Pablo Neruda, een Nederlandse. Toevallig berichtten wij op deze blog al eens eerder over deze intrigerende geschiedenis. Voor dit boek moet uiteraard zeer veel research verricht worden, o.a. in Barcelona en Chili. Vertrek naar Chili waarschijnlijk 20 december a.s. DaPiet gaat uiteraard mee als Spaanse tolk. Ab vertrekt per 1 Oktober bij de telefoondienst van de politie. Regina heeft zitting genomen in de bewonersvereniging van het wijkdeel Oog-in-Al Halve Maan (Huur). Jos heeft na zes jaar haar Benotto terug. Deze Mercedes onder de racefietsen stond al die tijd in de schuur van DaPiet, maar verkeert nog in uitstekende staat. En Flop gaat op vakantie 'naar een land met een C.' Ze dacht Chili. Maar het kon ook zomaar Cuba zijn. Of China.

De meerderheid van het gezelschap bestond uit niet-bloggers, en dat was goed. Al was het opvallend dat ik alleen van een blogger en een twitteraar een cadeautje kreeg. Heel opvallend. De rest kwam niet verder dan vage toezeggingen. Ik wil van niemand kwaad twitteren. Maar als die cadeau's er niet komen, dan ben je op een gegeven moment natuurlijk uitgetwitterd.

Desondanks was het erg gezellig. Later verhuisde het gezelschap nog naar Belgisch biercafe 'Olivier.' Beetje een galmbak qua muziek, maar toch enigzins sfeervol. En zo werd het al snel twee uur. Na nog wat vage matpartijen met irritante zwervers ging iedereen zijns weegs.

2 opmerkingen:

Flopke zei

Weet niet eens of ik wel aan die C hang, qua vakantieland. Hoewel het vaag mag klinken, heb ik hier zeer heldere gedachten over, die ik t.z.t. zeker zal openbaren. Ik bedoel: ik ben nu toch bezig.

Pieter de Rijk zei

Nou ja, prima Flop. Ik zal het direct publiceren als het zover is.