zaterdag 28 juli 2007

It's Art As Usual: Another Day, Another Tate

Na de Tate Modern moet je natuurlijk ook de 'gewone' Tate gezien hebben. Vindt DaPlien. Een extra reden om er heen te gaan was dat David Hockney de aquarellen van Turner had uitgekozen en gerangschikt voor een bijzondere tentoonstelling. Vindt DaPlien. En DaPiet gaat mee.

Nu ja, Turner is sowieso schitterend. Een genie. Hier kun je zijn hele ontwikkeling volgen. Te diffuus licht, vond men al vroeg. Turner heeft ook veel Venetie geschilderd, dubbel kicken voor DaPiet. Interressant was ook de interactieve presentatie van de technieken van Turner. Hij was van alle markten thuis. Verf is vloeibaar denken.

Pre-Rafaelieten als Hunt en Millais konden ook bekoren. Het schilderij 'Ophelia' van de laatste, een vrouw die dood door een donker water vliedt, ontlokt een Amerikaan de opmerking: 'Great way to take a bath.' Toen nog wat Sickert en Bacon en toen was het opeens al sluitingstijd. DaPiet scoorde nog 5 boeken en kwam zo voor het eerst aan de leiding.

En weer helemaal terug naar Trafalgar Square. De stappenteller gaf 16.000 stappen aan voor de dag. Die 'sunken chocolate cake' hebben we er ruimschoots vanaf gelopen. Uitgeput, maar hondstevreden komen we weer thuis. De 'donderklompen' van wandelschoenen uittrekken, douchen en op bed lezen en onderwijl naar een concert op Trafalgar luisteren van moderne Pakistaanse muziek. Uitrusten. Want vanavond moeten we nog naar de boekhandel!

Geen opmerkingen: