zondag 1 juli 2007

NEWFLASH


De nieuwsberichten uit Glasgow doen me nog eens denken het aan volkomen gebrek aan dramatische opbouw bij de heren terroristen. In plaats van een bootcamp bij Tora Bora zouden ze er beter aandoen zich in te schrijven voor een module theaterwetenschap aan een willekeurige universiteit. Waar zij de wetten van het theater zouden kunnen bestuderen.

Als cabaretier dacht ik altijd in termen van een drietrapsraket. Save the best for last. Dan zeg ik, als vakman (niet als mens), bij de reeks ‘New York, Madrid, Londen, Glasgow’: Nee. Nee, nee, nee. Dit zijn er vier; en ze worden steeds zwakker. Nog even en we noemen hen: ‘De Beweging Van De Eerste April.’ Zelfs op een regenachtige dag met play suspended en Sue Barker die nog maar eens praat met de achterkleinzoon van de laatste Britse winnaar, kunnen we toch alleen maar lachen als een of andere Aziatische SUV-erd in Schotland door een paar glazen deuren rijdt.

Bin Laden wordt steeds meer een goochelaar die in de eerste minuut iets ongelooflijks laat zien en vervolgens anderhalf uur alles uit zijn handen laat donderen. Bin Laden als Tommy Cooper. Gelukkig valt er weer wat te lachen. Maar niet te hard maar.

Geen opmerkingen: