maandag 2 juli 2007

Nieuw! Helemaal Stapel Van Stapelgedichten!

Een nieuwe rage! Wij houden van rages. Een stapelgedicht is eenvoudig te maken. Als je een boekenkast hebt. Met boeken. Maak een gedicht uit de titels van je boeken. Leg ze op een stapel zodat het gedicht zich van boven naar beneden laat lezen. Maak een foto van je stapel. Stuur 'm naar de auteur van de blog stapelgedichten. Of, beter nog, mail 'm naar DaPiet, en maak kans op een boekenbon van € 30,-. Ja, je hoort het goed! De beste inzending wordt beloond met een boekenbon. Je kunt insturen tot 21 juli. De deskundige jury bestaat uit DaPoetPiet en de bekende autrice P. de Rijk-Slot uit Warmond. De jury behoudt zich alle rechten voor. Over de uitslag wordt niet gemekkerd. Beeeehh! De komende tijd zal DaPiet elke dag een nieuw stapelgedicht publiceren. Vandaag was P. de Rijk-Slot bereid een eerste voorzet te geven met het gedicht 'Vader.' (Klik op de foto voor een vergroting!)

Vader, ik ben geboren/ De oude wereld een nieuwe aarde/ Kinderjaren, winterijs/ De clown die uit de lucht kwam vallen/ Op zoek naar het Behouden Huys/ Voorbij de grens ligt het het paradijs.

5 opmerkingen:

Durk zei

Piet - nu je zo poeties wordt, moet ik mij wel melden - gave bezigheid, dat stapeldichten. Leuk voor al die mensen die de boeken 2 rijen dik in de kast hebben staan, verhelderend & zuiverend als je op zoek naar stapelstenen ook nog eens wat afstoft, maar heel gevaarlijk als je gaat zitten lezen ('vrouw zat 20 jaar achter stapel boeken'

Ook even bij de stapeldichter zelf gekeken - het werkt! Zilverfeetje heeft de mooiste gemaakt, vind ik

Flopke zei

Wat een geweldig idee. Wat hinderlijk dat ik nu nog moet werken. (Wie dát heeft uitgevonden...) Maar nog eens iets anders DaPiet: wanneer kunnen we reageren op de Vital Statistics? Die behoefte heb ik sterk en met grote regelmaat. Bovendien mis ik de maandgrafiekjes.

Anoniem zei

Ha Flopke,

Ja, jij, met die haardos die zich rond het hoofd van Sara S. heeft gevormd, op die indiscrete foto: pas op, want voor je het weet wil je alleen nog maar stapelen. Als uw mentor spreek ik uit ervaring. Reageer verder gerust op de vital statistics, zou ik zeggen, vooral als je denkt: het gaat niet goed met Piet, pas op!

groeten van
Siske

Flopke zei

Nou ja, weet je wat het is, Siske, ik heb hier de maandoverzichten niet. (En ik ben zo argeloos geweest ze niet zelf te noteren.) Maar ik vroeg me af: dat gewicht, zit daar geen al te stijgende lijn in? En waar zijn de drankstatistieken gebleven? Op deze manier heb ik het gevoel dat ik de statistics erg halfslachtig volg, terwijl ze toch zo vital zijn.

Rodrigo zei

Oi, achei teu blog pelo google tá bem interessante gostei desse post. Quando der dá uma passada pelo meu blog, é sobre camisetas personalizadas, mostra passo a passo como criar uma camiseta personalizada bem maneira. Até mais.