Ik had er meer van verwacht. In Londen heb ik toch behoorlijk wat afgtrippeld, misschien wel meer dan 80.000 stappen. Maar de dag na thuiskomst ging ik op de weegschaal staan, en ontnuchtering: slechts 1 enkel onsje afgevallen. Veranderde balans van vet en spieren? Stofhuishouding die zich nog gaat aanpassen? Toekomstige bonus? Of toch de verkeerde dingen gegeten? Toevallig had ik nog de achterkant van het plastic bakje bewaard, waar een broodje Mozzarella met tomaat in had gezeten. En ik, naieveling, dacht dat ik een broodje kaas met tomaat gegeten had. Nee, dat was vroeger.
Hier de complete lijst van het chemisch lab dat ik binnenhapte: Red pepper bread (36%): wheat flour, water, dried red peppers, yeast, salt, soya flour, emulsifiers: E471, E472e, preservatives: E282, flour treatment agent E300; Mozzarella cheese (29%): acidity regulator E330; wine ripened tomato (10%); tomatoes (8%); baby spinach (7%); green pesto mayonnaise (7%): mayonnaise, rapeseed oil, pasteurized whole egg, non-brewed condiment (water, acetic acid), water, sugar, salt, mustard flour, stabilizers: E412, E415, E419, nutfree green pesto (basil, salt, sunflower oil), sunflower oil, medium fat hard cheese, garlic puree; reduced fat spread (2%): water, sunflower oil, repressed oil, modified tapioca, starch, salt, buttermilk, emulsifiers: E471, E322, preservative: E202, acidity regulator: E330, vitamin E, vitamin B6, flavouring colour: E160, folic acid, vitamin A, D and contains: wheat gluten, soya, milk, mustard.
Nou, het was weer lekker. Of het dik maakt, weet ik niet. (Ik ben waarschijnlijk wel klaar voor de eeuwigheid: zo stabiel als een geƫmulsifieerde mummie). Maar ach, wanneer ben je dik? Toch alleen als je je stappenteller niet meer kunt zien? Precies. En vooruitgang, is dat niet altijd: 1 stap voorwaarts, twee achteruit? Juist. Maar die laatste twee tel ik wel gewoon mee!
Hier de complete lijst van het chemisch lab dat ik binnenhapte: Red pepper bread (36%): wheat flour, water, dried red peppers, yeast, salt, soya flour, emulsifiers: E471, E472e, preservatives: E282, flour treatment agent E300; Mozzarella cheese (29%): acidity regulator E330; wine ripened tomato (10%); tomatoes (8%); baby spinach (7%); green pesto mayonnaise (7%): mayonnaise, rapeseed oil, pasteurized whole egg, non-brewed condiment (water, acetic acid), water, sugar, salt, mustard flour, stabilizers: E412, E415, E419, nutfree green pesto (basil, salt, sunflower oil), sunflower oil, medium fat hard cheese, garlic puree; reduced fat spread (2%): water, sunflower oil, repressed oil, modified tapioca, starch, salt, buttermilk, emulsifiers: E471, E322, preservative: E202, acidity regulator: E330, vitamin E, vitamin B6, flavouring colour: E160, folic acid, vitamin A, D and contains: wheat gluten, soya, milk, mustard.
Nou, het was weer lekker. Of het dik maakt, weet ik niet. (Ik ben waarschijnlijk wel klaar voor de eeuwigheid: zo stabiel als een geƫmulsifieerde mummie). Maar ach, wanneer ben je dik? Toch alleen als je je stappenteller niet meer kunt zien? Precies. En vooruitgang, is dat niet altijd: 1 stap voorwaarts, twee achteruit? Juist. Maar die laatste twee tel ik wel gewoon mee!
5 opmerkingen:
Het maakt niet uit hoeveel stappen je maakt, een hap mozarella en je gewicht schiet omhoog. Volgende keer dan toch maar die salade met gerookte kip, zonder dressing?
Jij weet hoe je het leven moet nemen: veel, vet en ontiegelijk zout.
DaPiet, dat heb jij toch niet nodig, zo'n afvalrace. Gewon mooie stukjes schrijven. En de rest.... de rest die komt later.
Henk, dank je voor je Houtense boerenwijsheden!
Usje, ik moet niet te dik worden, dan voel ik me niet lekker. En dan komen er ook geen goeie stukjes. Maar ja, dat komt allemaal door vorige zomer, toen ging ik steeds meer eten en ik kon het gewoon niet stoppen. Toen heb ik er zes maanden over gedaan om het er weer af te krijgen. Dus kan ik dit niet zomaar over z'n kant laten gaan. Maar concentreer me natuurlijk op goeie stukjes. En ja, dan zal alles wel goed komen. Hoop ik toch.
Een reactie posten