donderdag 28 juni 2007

En Dan Nu: Het Weerbericht Voor Wimbledon


Er zijn natuurlijk mensen die de windkracht rond Wimbledon met meer dan gemiddelde belangstelling volgen. (Hierboven een jonge Hingis. Die sommige mannen nogal fascineerde. Ik herinner me iemand die een T-shirt droeg met de tekst: "Come on Martina, show me your fat diesel ass!" ). Nog afgezien van het gekreun (hadden we dat vroeger?) is het vrouwentennis de laatste tien jaar voor echte mannen alleen maar aantrekkelijker geworden. De dames doen werkelijk hun best. Hoewel ik me niet kan herinneren dat ik Betty Stoffel ooit op enige wijze heb begeerd, was er vroeger weinig voor nodig om een sekssymbool te worden. Want er was niks! Dus werd de geest inventief. Er waren liefhebbers van zendingsfilmpjes die lekkerbekkend de onbedektheid van de vrouwelijke dansers kritiseerden. Ik raak aan een generatie die uit de Hoogliedse korenschoven en dadeltrossen nog een merkwaardig explosief seksdrankje wist te brouwen. In het aanbod zelf zat weinig differentiatie. Tegenwoordig heeft iedere leeftijdscategorie zijn eigen sekssymbool. Niet in mijn tijd. Je had Mamaloe. Mammaloe! Ja, dat was een sekssymbool voor mij. Want er was niks! Mamaloe: voor de grootvader, de vader en de zoon. Toen kwam Pleuni Touw. De Grote Omwenteling! Ze stond onder de douche en je zag haar helemaal. De vrouwen toonden steeds meer. De laatste jaren worden we helemaal verwend. Totaal overpimpte wijdbeense Oekraïensen in polyethurane poolside-pakjes, die met orgastisch pornogekreun de bal de ruimte in blijven hengsten. Maar goed, met Michaela Krajicek hoeven we nergens bang voor te zijn. Morgen speelt ze tegen de als achtste geplaatste Russische Zakpatatze. Als ik Micha zie denk ik: ze heeft alles om de nieuwe Betty te worden. Michaela Serveert!

10 opmerkingen:

Anoniem zei

ik vond Klukkluk ook wel geil.

Pieter de Rijk zei

Om van Nononono maar te zwijgen.

Anoniem zei

Een blik op de zusjes Williams en ik ben meteen weer terug op de grond. Als je het over afknappers hebt zeg..

Anoniem zei

Als niet-historicus wil ik hierbij even kort enkele kanttekeningen plaatsen.

Hingis had, en wellicht heeft, vooral ook een 'geile'kop. Al was dat wat moeilijk te erkennen voor jezelf, omdat e toen pas 17 was. Hoewel menig 17-jarige hedentendage al het een en ander heeft meegemaakt op sexueel gebied (seks vind ik zo klinisch).

Ten tweede was er voor Pleuni ook Phil Bloom (de naakte vrouw achter de krant). Niet lang daarna de reclame 'liever naakt dan namaak - echte scheerwol', waarbij je een naakte vrouw zag in een stoel, die mij inspireerde tot een tekening, toen ons op school gevraagd werd een tekening te maken over een reclame. Vijf van de 48 kinderen mochten werden later over hun tekening geinterviewd bij de NCRV, in de voorloper van Farce Majeure, mijn eerste tv-optreden, ik werd op straat herkend!

En dan was toch ook een sexsymbool die fee-achtige blondine bij dat kinderprogramma rond 19:00 uur. O ja, Ti-Ta-Tovenaar.

Verder vond ik het AVRO-programma 'kom eens klaar', met eh Ria Bremer, ik bedoel 'Stuif-es-in' geen bal aan, maar haar deste leuker.

Anoniem zei

Excuus, de volgende keer zal ik mijn bijdrage eerst offline tikken ter voorkoming van tekstverwerkersfouten.

Anoniem zei

En natuurlijk kennen we Ria Bremer nog met haar programma "Vingeren tot aan de pols"....

Anoniem zei

@anoniem: ja, vuistdiep vingeren! Leeft Ria Bremer eigenlijk nog?

Pieter de Rijk zei

Ja, dat van die Williams sisters is waar. Die hadden ook gewoon geweerd moeten worden.

willemus zei

Had R. Krajicek het in zijn gloriedagen niet over ''dikke koeien''??
Ik dacht altijd dat hij daar o.a. Lindsay Davenport mee bedoelde, kon mij ook niet echt bekoren met dat lipje.

Anoniem zei

Het is jammer dat er zo weinig Italiaanse en Griekse schonen tennissen.