woensdag 27 juni 2007

Feyenoord: Het Kampioenselftal 2007-2008


En zie, De Kuip begon een goudstralende glans uit te zenden die de gehele Maasstad deed oplichten, en allen wierpen zich in aanbidding neder. Eindelijk weer een elftal! Ja, want het is een feit: Wij kameraden, wij hebben al veel geleden. Multatuli mucho. You and I. Het afgelopen seizoen was er een om direct te vergeten. Maar klaarblijkelijk hebben ze daar in Zuid nu een paar havenbaronnen ondersteboven gehouden, want opeens vloeien de euri er rijkelijk. En ze worden nu eens niet weggegooid naar voetballers van de B- en C-categorie. Vandaag presenteerde Feyenoord alweer de zoveelste opmerkelijke aankoop. Na de Cler was het nu Van Bronckhorst die uit Barcelona terugkeert naar Rotterdam. De transfer van Hofland (VFL Wolfsburg) is bijna rond. Ook de komst van Makaay (Bayern) hangt in de lucht. Vandaar dat ik hier alvast het verassende kampioenselftal 2007-2008 geef: Timmer; de Cler - Hofland - Vlaar - Buijs; Van Bronckhorst - De Guzman - Lucius - Castelen; Charisteas - Makaay. Jongens, dit is een team om een Euromast van in je broek te krijgen. Ook de bank is bovenmodaal bezet met Hofs, Drenthe, Tiendalli, Greene, Bahia, Huysegems, Slory, Bruins. Bert van Marwijk (eerste briljante transfer overigens) moet maar 4-4-2 spelen. Ik zie het helemaal zitten. Ervaren doelman; sterke opkomende backs; ijzeren centraal duo (nog geen Lazeroms-Israel, maar dat kan komen); penetrerende vleugels; hardwerkende spil Lucius op het middenveld (eventueel met zijn puntje naar achteren), De Guzman voor de demarrages; Makaay voor de diepte en Charisteas voor de luchtaanval. Kan niks meer misgaan. Hand in hand, de kameraden. Ik zie jullie op de Coolsingel!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Ja, ook hier is het nuttig kennis, intuïtie en inzicht, om maar wat te noemen, te delen.

Ik ontbeer enige kennis over de eigenschappen van onder andere De Guzman en Buijs.

Het schijnt dat Van Marwijk Van Bronckhorst als centrale middenvelder wil gebruiken, een goed idee. Ik zou zeker Drenthe ook opstellen, en dan dus links op het middenveld. Het aardige is dat deze twee heren net als De Cler zowel links achterin als op het middenveld kunnen spelen(handig bij blessures/schorsingen). Een optie lijkt me ook drie man achterin (Buijs valt af) en Van Bronckhorst ervoor als Ausputzer (bedoel man voor de verdediging, hij kan dan terugvallen als De Cler oprukt). Is Hofland snel trouwens? En hoe zijn zijn passing en voorzetten? Indien goed, dan kan hij net als De Cler spelen.

Midden dan Drenthe, De Guzman, Lucius en Castelen. Voorin Charisteas en Slory. Als Makaay komt kijken of Makaay, in plaats van Slory, en Charisteas het goed doen samen, of dat Slory met een van beiden beter rendeert.

Tot zover deze vingeroefeningen, c.q. overwegingen...

Pieter de Rijk zei

Very good, very good, hier spreekt een kenner. Het schijnt dat Van Bronckhorst heeft bedongen als een linkemiddenvelder te mogen spelen: de creatieve eindfase van een spelerscarriere. geen probleem met de Cler daarachter. (En Drenthe achter de hand. Maar eerlijk gezegd, zoals in het spel, zou ik geniegd zijn Drenthe te verkopen, aangezien hij nu al in de belangstelling van Real staat). Buys kan een superaanvallende back zijn, scoorde veel afgelopen seizoen en ook assists. Slory ipv Charisteas samen met Makaay helemaal mee eens. Der Mann kann sich entpuppen! Is dynamischer dan de Griek.

Anoniem zei

Hierbij merken we op dat al die opkomende en passende spelers wel de bal gewoon tegen Charisteas aan kunnen knallen, waarna deze hem er met het ene of andere lichaamsdeel inwerkt (in het doel dus). In die zin kan hij bruikbaar zijn. Maar Makaay en Slory kunnen misschien wel goed samenwerken. De tegenstanders worden gek. Dekken die man! Welke man? Misschien kan ook Slory i.p.v Castelen en dan Makaay en Charisteas voorin.

OK, Buijs is ok dus. Indien Bronk toch als Ausputzer dan Vlaar maar even naar de bank.

Drenthe kan wel verkocht worden, maar dan voor erg veel geld (contract loopt immers tot 2011) en liever gewoon houden, als er toch geld zat is momenteel. Bronkmans is minder snel dan Drenthe, dus ik stel zelf bij voorkeur D op, links midden. Mischien kan Bronk zich op middenveld of Ausputzer ontpuppen tot regisseur, dan zal hij vast niet zeuren. De Cocu van Feyenoord.

Anoniem zei

Verder merken wij op dat de heren De Cler, Hofland en Van Bronckhorst, alsmede als eerste Van Marwijk niet alleen aan hun portemonnee denken.

Ware kameraden!