woensdag 27 juni 2007

Player Of The Day: Justine Henin


De kleine Waalse koortslip met de ernstige zwarte olijvenogen en het rampgebit. Schanulleke, die er soms zo verdrietig uitziet alsof ze net uit de kelders van Dutroux bevrijd is. Maar hoe vastberaden is Justine Henin, hoe moedig. En is er een mooiere, strakkere backhand in het damestennis? (Denk eens terug aan die loeilelijke slice van Steffi Graf, die nooit gerepareerde noodslag). Het lijkt wel alsof Justines tengere lichaampje zelf deel uitmaakt van de racketbespanning, zo hard knallen die ballen soms over het net. Arme oude Wimbledon-mannetjes die denken bij te kunnen slapen tijdens een vrouwenpartij. Nee, ik hoop dat Justineke wint. Dat zou een Grand Slam zijn, geloof ik: alle vier de Grote Toernooien winnen in 1 jaar. Attacque, Justine, attacque!

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Tennis jij ook, Piet? Zullen we een keer?

Pieter de Rijk zei

Nou, ik tennis niet, Marina, maar ik vind het wel erg leuk. Op de Playstation 2 en op de Playstation Protbale wel ik vrij sterk, ik heb het spelletje door, digitaal gesproken. I'm a challenger. Lijkt me geinig om eens een balletje te slaan. Hoe goed ben jij?

Pieter de Rijk zei

Protbale is Papoea-Nieuw Guinees voor Portable.

Anoniem zei

Ik loop wat achter wat betreft bekende tennissters en tennissers van de afgelopen jaren. Maar Henin zap ik altijd weg (c.q.: haar ken ik wel). Daarentegen zet ik desgewenst de wekker als Sjarapova ergens in Melbourne ofzo speelt.

Van Steffi heb ik altijd genoten, wat een verrukkelijke vrouw! Haar motoriek!

Anoniem zei

Ook wat betreft tennisters trouwens... Dat is de grap met online tikken en meteen plaatsen, een tikfoiutje is snel gemaakt.

Pieter de Rijk zei

Ja, waar is Sjarapova? En Steffi Graf? De mooiste kuiten die ik ooit gezien heb. Die perfect gelakte tafelpootjes!

Anoniem zei

@DaPiet: ik ben niet echt goed, als je mijn duizelingwekkende topspin en snoeiharde service niet meetelt.
Mijn grootste makke: ik loop niet. Nooit. Never. Te vermoeiend.

Pieter de Rijk zei

O, o, luie Marina.