zaterdag 26 april 2008

Mediapoep: De Brandstof Van de Toekomst (1)

Arme Vogelaar: de slome uitstraling van een schildpad, de suggestie van een dodobrein, daarboven –extra triest: het met veel hoop gekapte kapsel. Een dergelijke vorm van zwalkende zwakte trekt op de mediasavanne hordes aaseters aan. De lucht ziet zwart van de vale gieren, de grond vibreert van de aanstormende hyena's. Daar willen we bij zijn!

Maar gaat het alleen daarom? Om de vorm die langzaamheid heeft aangenomen door zich in Vogelaar te manifesteren? Om de hoogte van haar eventuele IQ? Om haar kapsel? Om de knullige manier waarop ze een journalist te woord staat? Het gaat er om of haar beleid klopt. Nee, vonden veel Kamerleden deze week. Maar daar heb ik niet zoveel over gelezen. Over de discussie over de inhoud van haar beleid. Wel over het filmpje van GeenStijl, waarin "de Minister van Schotels en Kozijnen" (aldus GS) laat zien dat ze niet met de pers kan omgaan.

Naar dat filmpje hadden al een miljoen mensen gekeken. De Wereld Draait Door, nooit te beroerd om als megafoon voor een hype te dienen, nodigde de journalist die het gemaakt had nog maar eens uit. (Die overigens zo onbeschoft en achterbaks was om achter de rug van een minister kwekgeluiden met de hand te maken, staan te gapen). Laten we nog eens naar het fimpje kijken!

Bij de DWDD zat ook Witteman. Van 'Pauw en Witteman'. Die gisteren de radicale imam Fawaz in hun programma hadden gehad. Laten we nog even naar het filmpje kijken van hoe de imam in de studio van P & W geconfronteerd werd met het filmpje van zijn haatzaaipreek over van Gogh en Hirshi Ali! (Dit leverde trouwens al een heel mooi multimediaal Droste-effect op).

Later, in P & W zelf zag ik via de zapservice weer hoe Prem R. zich volledig en zonder enige aanleiding te buiten ging bij Netwerk. En dat was ook weer alleen maar een lege promotie van zichzelf en niks anders. Want hij verhinderde gewoon dat er een debat ontstond. Over het filmpje van Vogelaar overigens! Laten we nog even naar het filmpje kijken hoe Prem doordraait tegenover Ton Elias, die ook was uitgenodigd om over het filmpje van Vogelaar te praten!

En zo gaat dat maar door, dat rondpompen van filmpjes. Gevolgd door commentaar dat de volgende dag weer als filmpje kan worden opgediend in een ander programma. Dat weer becommentarieerd wordt. Etcetera etceterorum.

2 opmerkingen:

marina zei

ha lekker, DaPiet: ik smul van je mediapoep. Graag meer hiervan!

Pieter de Rijk zei

I'll keep you posted with mediapoop! Lekker klodderen, hehe!