donderdag 17 april 2008

In The Words Of Our Lord Jesus W. Christ!

Rotterdam, Laurenskerk, Nofota, 20.10 uur. Deze week had ik drie supermoeilijke locaties: een fabriek, een boot en een kerk. Veel hangt af van de plek waar je optreedt. Uiteraard. (Al denken de opdrachtgevers vaak dat dat geen probleem is). Vanavond in de Laurenskerk moest ik terdege rekening houden met de enorme echo die in de ruimte rondstuiterde. Je moet een heel ander ritme van spreken aannemen.

Ook moeilijk was dat de hele speech (20 minuten in dit geval) in het Engels moest omdat er naast Nederlanders wel meer dan tien andere nationaliteiten waren. Ik had al een paar jaar geen speech meer in het Engels gehouden. Goddank had ik de hele dag zo goed gerepeteerd dat ik geen enkele fout maakte.

Verder moest ik vrij lang wachten. (En die diarree-jazz aanhoren die er tijdens dergelijke businessdiners wordt gespeeld). Maar die tijd benutte ik om alles nog eens een keer door te nemen. Net zo lang tot je elk woord en elke zinswending kunt dromen. Het stuk over de Nederlander die denkt dat hij goed Engels kan -waarvoor ik een paar zinnen leende uit het boekje 'I always get my sin'- sloeg erg aan. Net als de imitaties van CNN, de BBC, de Tagesschau (Clint Ostwald aka Clint Eastwood), Rai Uno en een Oostenrijkse skileraar.

Op het einde begon ik de vermoeidheid te voelen, het had niet 5 minuten langer moeten duren. Heel mooi applaus, complimenten, even afkoelen in de kleedkamer. Ik geef een 8.5. (Half punt bonus voor de moeilijke omstandigheden).

6 opmerkingen:

marina zei

Pieter, je bent cool! (mag ook weleens gezegd worden)

Pieter de Rijk zei

Thanks a million! Daar doen wij artiesten het allemaal voor. (Narcistische behoefte aan aandacht).

Patrick zei

Pieter, ik was gisterenavond aanwezig bij het Nofota diner.
Ik moet zeggen dat ik niet door heb gehad dat de speech door een cabaretier werd voorgedragen. Knap gedaan en heb er erg van genoten.

Je geeft jezelf een 8,5, maar dat vind ik zelfs te bescheiden. Je was erg goed te verstaan en je spreekt je talen goed.

PS
Is de tekst die je gisterenavond hebt gebruikt beschikbaar?

Pieter de Rijk zei

Dank je, Patrick! Grappig om hier een reactie te vinden van iemand die aanwezig was bij een optreden. (Ook wel eng: vind het nu een beetje eigenwijs om mijzelf zo'n hoog cijfer te geven). Hoe kwam je op deze pagina? Wat betreft de tekst van het optreden: die moet ik helaas geheim houden, dit is mijn broodwinning.

Patrick zei

Ik zocht één of andere Buffet, zoon van Warren Buffet.
Google is een mooie zoekmachine. Tik "Nofota diner" in en jij bent de vierde hit.

Pieter de Rijk zei

Ja, grappig. Maar ook heel toevallig want hij combineert 'Nofota' met 'diner' op mijn blog, maar dat 'diner' was een Interpolisdiner, waar ik vorige maand optrad.