zaterdag 22 december 2007

I'm Dreaming Of A Sapkuhuur...

Well, not exactly. Maar toch wel een goed idee. Een mens blijkt meer toxic waste op te hopen in zijn lichaam dan goed voor hem is en zo vlak voor de kerst mag daar best wat vanaf. De eerste dagen heb je een beetje onzuivere huid en licht knallende koppijn, maar daarna begin je je energiek en kiplekker te voelen! Combineer dit met wat maaltijdsalades, en je valt nog af ook.

Op het gebied van de sappen heeft DaPiet een naam hoog te houden. Reeds in zijn studententijd -we hebben het alweer over meer dan 20 jaar geleden- was hij bezig te experimenteren met de werking van sappen. Op zoek naar het elixer van de eeuwige jeugd?

Nou, voorlopig meer om de steevast slaapverwekkende gevolgen van 'Edjes betondag' te ontlopen. Ed kookte overigens altijd lekker, maar veel en zwaar; vooral zijn onderschatte pindasoep maakte veel slachtoffers. Hij met name maandag de gewoonte een weeshuispan op tafel te zetten met meer macaroni dan een gemiddelde mens aankan. Eenmaal terug op de kamer viel je als een blok in slaap boven je boeken. De naam werd: 'Edjes betondag'.

Door de sappen bleef je de hele dag helder. Soms zelfs te. Dan stuiterden mijn ogen bijna uit mijn kop. Op een gegeven moment dacht ik werkelijk dat misschien alleen maar high was van de landbouwgiffen die in die groenten moesten zitten.

Ook onder medestudenten vonden de sappen aftrek. Zij het dan niet de eerste, experimentele versies. Die bevatten nogal wat buiteniisige combi's. Zo liep de aardappel-uien nooit bizonder, als sap. 'Alsof je een graf opentrekt!' was nog de meest positieve omschrijving. Later werden de spapen evenwichtiger, met een steeds subtieler fruitboeket en een soms als hemels omschreven flavonoidentoon. Ja, DaPiet is een gecertificeerde Juicemaster. Maar hij kan nog altijd leren. Vanmiddag schepte Plientje het schuim van het sap af dat hij gemaakt had. En dat was verdomme groentenfruitmousse! Dat kan zo op de kaart van een vijfsterrentent.

Toen was het tijd voor het preuvenement. Sapperdeflap wat lekker! Proost! En fijne dagen. En een zalig uiteinde.

3 opmerkingen:

Flopke zei

In onze kringen is Tjeerds pizza met hagelslag befaamd.

Pieter de Rijk zei

Heb jij die wel eens gegeten, flopke?

Flopke zei

Ik niet, DaPiet, maar ik heb persoonlijke omgang met mensen die hem wel hebben gegeten. Ik weet trouwens ook dat hij niet helemaal is opgegaan.