donderdag 25 oktober 2007

Je Neemt Jezelf Toch Altijd Mee

Ja, het is bekend, je kunt dus wel weg gaan, maar je neemt jezelf altijd mee. En dat blijft dezelfde Piet. Of het nou DaPiet, DerPiet of DonPedro is.

Dus daar zit je dan in je Madrileense appartement. En je krijgt evengoed geen letter op papier en ook niet op het toetsenbord, dus geen verhaal of blog. Ga d'r maar aanstaan. De Schrijversvakschool is allang weer begonnen, maar `Don Pedro nog niet.

Tja, en daar ga je naar Madrid, maar ja, daar ben je dus al een keer geweest. Gran Via, Atocha, Prado, espinacas con carbonzos, choricitos al infierno, patatas bravas, tonijn met gecarameliseerde ui, cojones del toro, carboncolos fritos, pinchos, flautos en dan weer alle ria's: cervezeria, taperia, chocolateria, paneria en noem het allemaal maar op en ik heb het allemaal al gezien en gegeten en weer doorgespoeld. Ik ben moe.

O ja, en dat leesbrilletje dat je daar ziet liggen, dat is dus van Pauline. Maar ik kan eigenlijk niet zonder. De jeugd is definitief voorbij.

Reizen is vergeefs. Het is ' De tuinman en de dood' all over deja vu again. Je neemt jezelf toch altijd weer mee. Jezelf -en veertig opladers. Alleen die van jezelf, die kun je nergens meer vinden.

6 opmerkingen:

Flopke zei

En wil een beetje druk ook niet helpen, DonPedro? Als wij het nu eens héél jammer vinden als er vanmiddag geen nieuw stukje staat? Wat dan ook?

Pieter de Rijk zei

Ja, druk uitoefenen helpt altijd bij mij, Flop!

marina zei

Wat lijkt me dat frustrerend! Dat je op een schrijversschool zit, lesgeld betaalt, en dat je dan niet schrijft.
Ik moet er niet aan denken!
Sterkte!

Marina (net uit bed)

Rob zei

Hey Pieter,
Trek het je niet aan! Het is gewoon te warm daar.Je mist gewoon de fraaie kleuren van de herfst, die jou in je blog van 16 okt. wel deed inspireren!
1 troost..je landt maandag gewoon weer op schiphol met een Hollands miezertje....

Pieter de Rijk zei

Nou, Marina, ik heb het geld voor dit jaar nog niet betaald. En dat van vorig jaar ook niet, geloof ik. Maar er zijn altijd mensen die het nog bonter maken.

Pieter de Rijk zei

Dank je, Rob. Maar ik ben er geloof ik alweer overheen. Het was tijdelijk. En het weer is heerlijk, echt iets voor mij: 17-20 graden, af en toe een briesje. Vandaag was het iets kouder, maar we waren ook iets hoger, in Toledo. Daarover later. Hoe gaat het allemaal bij jullie?