maandag 17 maart 2008

Interbulk!

Daar reed hij dan in de donkere, koude Sittardse avond: een lange containertrein met daarop de naam Interbulk. Ik fotografeerde het, om een vast bewijs te hebben van de grap van dit leven. Daar sta je dan, als satyricus! Men is je duidelijk een stap voor geweest.

Nu heb ik het gebruik van het woordje 'Inter' nooit begrepen, moet ik zeggen. Het kwam me altijd al komisch voor. Het getuigde tevens van slechte smaak en denkluiheid. 'Inter' betekent 'tussen', geloof ik. Wij vervoeren bulk tussen A en B. Alle bulk overal naar toe. 'Inter' kan ook staan voor: internationaal. Ja, het is die vaagheid. 'Interbulk' had ook kunnen heten: 'Alles overal naar toe'. Zo heet het ook. Maar 'Interbulk' staat, eh, inter-ressanter. Zal allemaal best wel. Maar het had verboden moeten worden. Nu is het te laat.

Ergens tussen Utrecht en Leiden zagen DaPlien en ik een keer: Interchicken. Dat wekte al evenzeer de lachtlust. Hoe zou het zijn als je daar werkte? Ik althans zou niet de telefoon op kunnen nemen, zeggen: "Goedemorgen, met Interchicken!". Niet zonder in mijn broek te pissen van het lachen.

"Na zes jaar werkzaam te zijn geweest bij Interchicken solliciteerde hij met succes bij Interbulk."

Zijn er mensen die andere Internamen hebben gezien en vastgelegd? InterPiet houdt zich van harte aanbevolen.

5 opmerkingen:

siske zei

Ja, we hebben natuurlijk ook Interpolis, maar vreemd genoeg is dat minder lachwekkend. En Inter Milaan bestaat toch ook? Ook al niet zo leuk. De Luie Lakij: gebruikten ze echt een lange ij?

siske zei

Er is een bedrijf, meldt Google, dat het nog eenvoudiger doet: het noemt zich gewoon Inter. En dan is er nog Inter-Casa. U raadt het al: iets met woningen. En Inter-IT. Geen uitleg nodig. Maar geen van allen zo leuk als Interbulk en Interchicken. Die staan op eenzame hoogte, net als de Babydump (want zaken met -dump, die zijn ook leuk).

siske zei

Inter-Sauna. Inter-Auto Tuning. Inter-Tegel. Ja, Inter-Tegel.

Pieter de Rijk zei

Interpolis heeft het tot een begrip geschopt, dan heb je de bonus dat er niet meer over nagedacht wordt.Inter Milan wordt ook wel Internazionale genoemd. En die lange ij-lakij, dat heb ik misschien wel zelf bedacht, ja.

Salamanderbv zei

InterClothing. Nu niet lachen, maar dat heeft weer connecties met InterChicken. InterPoule is daar ook weer van :)