maandag 21 december 2009

Het Kan: Langlaufen In Lunetten!


Toen ik gisteren de sneeuw met bakken uit de hemel zag komen wist ik wel dat zo'n kans zich niet snel meer zou voordoen: langlaufen in je eigen wijk. Gelijk Seefeld en Lillehammer gebeld dat we dit jaar niet komen. Grossmutter gestorben. Dat scheelt pas geld! Ook beter voor het milieu.

Snel de langlaufspulletjes van zolder gehaald en weg. Auto's zag je niet meer. Treinen ook niet. Alleen mensen met sleetjes. Die foto's wilden nemen van iemand op ski's. Het was prachtig in Amelisweerd. Sprookjesachtig.

Toch klopte er iets niet. Het was apart, het was mooi op het sensationele af: maar eigenlijk had ik willen schaatsen dit weekeinde. Wat Holland is ontdek je niet op ski' s. Wat Holland is ligt op haar plassen en haar sloten. Dat ontdek je pas door een stel bevroren kloten...

6 opmerkingen:

Tristan zei

Ja, en skiën in het Griftpark is ook geen probleem, kijk maar:

http://www.youtube.com/watch?v=LJkVl1URma0

Groetjes!

Pieter de Rijk zei

Cool dude!

Anoniem zei

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!

Pieter de Rijk zei

No, wrong. The older ones were better. Sorry.

Ivo zei

Pieter, wat goed om je weer eens te lezen! En wat een prachtig huisje heb je gekocht. Veel goeds,
Ivo Bonthuis

Pieter de Rijk zei

Ha Ivo! Ook leuk om weer eens wat van jou te lezen. Ben zo benieuwd hoe het met je gaat! Is er al een boek? Bij mij niet maar dat gaat komen. Door dat leuke huisje natuurlijk. Hoop nog van je te horen. Of wel plannen een reünie. Groet/ Piet.