zondag 28 september 2008

Heey! Pompeii! Fiscale Herfst!

Inmiddels is het herfst, lieve vrienden en vriendinnen. De foto’s van de zomervakantie zijn van de blog verdwenen. Het arbeidzame bestaan heeft zijn rechten hernomen. Dit is de laatste mooie dag. Ik zou buiten moeten zijn. (Maar ik ga zo meteen nog hardlopen.)

Ik moet eerst hier weer eens iets posten. Het is zo’n treurig gezicht, een in de steek gelaten blog. Zo'n verlaten ruimtestation, rond tuimelend in de oneindigheid van sijberspees. Het is zo’n boodschap van inertie, van oppermacht van het dagelijkse, van energiegebrek. Hier leefden eens mensen. Bloeide een cultuur. Wilde men nog wat. Nee, daar verzetten wij ons tegen. Tegen de uitzinnige groei van junglebladeren die onze beschavingspogingen overwoekeren.

Hernemen wij thans bezit van het ruimtestation, tic tac, alles werkt nog, 20 megabrommen vooruit. Daar gaat het heen! De laatste mooie dag...Vanaf morgen zullen we langzaam naar het winterdal roetsjen langs een slijmerige helling van erwtensoep, modder, regen en halfbruine mandarijntjes, de geur van nauwelijks gedroogde fietstassen in onze neusgaten, met blauw voorhoofd turend door een beslagen bril: is het pas 14 januari? Fiscale herfst ook: miljarden aan vermogen worden als nat gebladerte van de straten opgeveegd en weggekart door de Gemeentereinging. Oude vergeten stellingoorlogen flakkeren weer op: Vodafone, waarom kan ik niet thuis gebeld worden? Ziggo, ik kreeg toch een mailadres en 3 maanden gratis internet? "De wachttijd bedraagt momenteel drie jaar, probeert U het op een ander moment nog eens."

In Warmond, waar ik dit schrijf, zijn de ooievaars met jongen naar hun tweede woning in het zuiden gevlogen, de wijnranken in Plientje’s tuin zijn geheel leeggeplunderd door de lijsters, de avonden zijn koud geworden, en het is geen pretje om je rokertje buiten te moeten paffen. De thermostaat gaat omhoog. Hernieuwde kennismaking met de behaaglijkheid. Lekker ‘snug’ weggedoken in een hoek van de bank en o, wat is er veel te kijken. Te te lezen. En te plannen. Een snelle laptop snorrend als een warme kat op je schoot. Nieuwe zontarieven van Transavia! Room with a View! Droombungalow in het zonnige Bric-sur-Brac, in het hart van de Condome! Snel boeken! Helaas: "Uw Fortis-rekening is geblokkeerd, uw vermogen is komen te vervallen." Probeer ons niet te bellen. Al onze medewerkers zijn ... ontslagen.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hopelijk is het weer op Kreta beter dan het momenteel in Nederland is. Wat de fiscale herfst betreft, het ergste zal naar alle waarschijnlijkheid nog (moeten) komen. De banktegoeden zijn inmiddels uit voorzorg gespreid!

Anoniem zei

'het hart van de Condome' *veegt lachtranen uit haar ogen*

Anoniem zei

waar blijft je dagboekaantekening van oktober?

jos